mandag 23. februar 2015

The 87th Academy Awards

I god tradisjon satt jeg og Anders oppe hele natta for å se hele showet - alt fra den røde løperen og helt til siste pris var delt ut. Og tradisjon tro (selv om den er rimelig ny) lagde Anders tapas og vi spiste oss fordervet i løpet av natten. Tidligere år har vi hatt noe sprudlende i glasset, eller iallefall en god eplemost, men i år kjørte vi kun brus til maten. Og selvsagt hadde vi tippekonkorranse! Vi burde kanskje pyntet oss i finstasen for å se på den røde løperen, men det er jo ikke noe digg å sitte i sofaen i, så det ble pysjbukse og t-skjorte.
Tippekonkurranse på gang.
Fine farger er viktig. Grønn for tror, rosa for håper.

Natten forløp seg mer eller mindre som forventet, iallefall på hjemmefronten. Selve showet hadde noen overraskelser. På den røde løperen fikk vi se både grusomme og penere kjoler, som forventet, men som andre har kommentert: hvor var alle de virkelig store kjendisene? Neil Patrick Harris var kveldens vert, og startet med et veldig bra musikalt åpningsnummer, men utover showet var det lite vi så til han. Skuffende, da jeg trodde han kom til å kjøre på med et "legen-wait for it-dary" show. Det jeg hadde sett minst frem til med showet var at Lady Gaga skulle opptre. Jeg takler ikke den dama, ei heller sangene hennes. Men hun overrasket på en meget, meget positiv måte med en nydelig fremførelse av en Sound of Music medley for å feire 50-årsjubileet til denne fine filmen! Hun har virkelig en god stemme. 

Endel av prisene som ble utdelt var meget forutsigbare, andre ikke fullt så. Vi hadde altfor mange usette filmer til at vi kunne være enige i alle dommene deres. Jeg er veldig fornøyd med alle prisene Whiplash vant - det er godt å se en såpass "normal" film bli anerkjent. Dessverre gikk det som det måtte med grusomme Birdman, som vant de gjeveste prisene - inkludert Best Picture. Vi hadde på forhånd fylt ut et tippeskjema, med både hvem vi trodde kom til å vinne, samt hvem vi ville skulle vinne. I god tradisjon vant jeg selvsagt tippekampen! Ingen av oss hadde særlig mange rette, men jeg vant 11 - 9.  

Tapas ala Anders. Ikke avbildet: tomatsalat og aioli.
Tapas! Masse krydder og hvitløk gjør at alt smaker masse. Og aioli!
Utover natta ble det snacks i form av spekemat og Ritz med brie.
Så du Oscars-showet? Er du fornøyd med showet? Var det de rette filmene/folkene som vant prisene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar