tirsdag 19. april 2016

Eric Lindstrom: Not if I see you first

Den eneste grunnen jeg hadde til å ville lese denne boka var: brailleskrift (blindeskrift) på coveret. Fancy liten detalj som fanger oppmerksomheten. Og så likte jeg coveret ellers også (gult, fargerikt). Og så er det jo en Young Adult bok. Ungdomsbok med kjærleik. Typisk. Men også akkurat sånn jeg liker det.

Not if I see you first handler om Parker, ei jente som ble blind etter en bilulykke da hun var 9. Hun mistet moren i bilulykken, og nå har hun også mistet faren - muligens selvmord. Parker lever etter et sett med regler, som gjør at hun føler at hun mestrer hverdagen bedre som blind. Reglene ble til etter hennes første kjæreste gjorde noe utilgivelig. Disse reglene blir satt på en prøve da denne eksen begynner på samme skole som Parker.

Dette er langt fra den beste boken i denne sjangeren, men den er slett ikke ille heller. Not if I see you first følger veldig mange av reglene for YA-litteratur, den viker ikke mye fra oppskriften, og kan således kanskje bli kjedelig for mange. Til tider føles det hele også litt barnslig og teit. Men samtidig så er historien søt og god og underholdenes.

Oppsummert: God og søt, men mange YA-bøker er bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar