torsdag 2. juli 2015

Zoku-is i sommervarmen

Sommeren har endelig kommet for fullt her i Norge. Her i Oslo er det sydentemperatur på rundt 30 °C. Mange gjemmer seg innendørs med aircondition eller vifter, og andre drar på stranda eller nærmeste vann for å avkjøle seg litt. En ting er iallefall helt sikkert: noe av det beste man kan spise nå er saftis.  


I fjor kjøpte vi en Zoku-ispinnemaskin. Det er jo egentlig bare en litt mer fancypancy måte å lage fryst saftis, slike man kan lage med ti kroners ispinneformer. På en måte. Samtidig er den så mye mer! Selve maskinen settes i fryseren noen timer (husker ikke hvor lenge, vår står som regel i fryseren) før du skal lage is. Når du får lyst på is tar du den ut og lager isen på kun få minutter (8 minutter står det i produktomtalen). Maskinen tåler å stå ute en stund, slik at man rekker å lage is i tre omganger hvis man vil ha masse is selv eller har besøk. 

Masse forskjellige smaker, former, fasonger, med digg inni og digg utenpå.

Sjokoladetrekk-maskinen.
Det som er det geniale med Zoku-maskinen er at man kan bestemme seg for smak og sammensetning der og da. Og alle gjester kan få sine ønsker. Ingenting trenger å planlegges (annet enn butikkturen for ingredienser selvsagt). Får man lyst på is er det bare å ta opp maskina og lage is med akkurat den smaken du vil ha. Og mulighetene er mange! Juice er en klassiker selvsagt, putt i noen bær - blåbær eller skiver av jordbær, yoghurt-is, lag fancy mønster, sjokoladetrekk er mulig med ekstrautstyr (som vi kjøpte i går), strø på bruspulver for en morsom effekt! Zoku har selv en blogg med mange oppskrifter, som må prøves ut etterhvert. En annen ting jeg liker godt med denne måten å lage is på fremfor de klassiske ispinneformene er at isen ikke blir steinhard, den er faktisk spiselig (les: mulig å tygge). 

Jeg har også en fin juice-sentrifuge som jeg (Anders) har børstet støvet av, slik at vi kan lage juicing-iser. Det blir morsomt å prøve ut mange forskjellige smakskombinasjoner. Med både juice-sentrifugen fremme, og den nye sjokoladetrekk-maskinen, så kan vi lage mye godt fremover. Nå gjør riktignok sjokoladetrekk at isen ikke lenger blir så sunn, men det blir for mer spesielle anledninger, da det er bittelitt mer jobb. 

Dette er ikke et sponset innlegg, men får du likevel lyst til å prøve ut dette så får du kjøpt Zoku på Enklere Liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar