lørdag 28. november 2015

Black Friday

Jeg har egentlig mye imot Black Friday salg i Norge. Ikke fordi jeg har imot at vi tar til oss alle mulige tradisjoner fra USA, men fordi det ikke blir gjort på riktig måte. Black Friday skal være helt fantastiske tilbud, i begrenset mengde, kun én dag! Her drar de salget ut over fort vekk en hel uke, og har bare de samme gamle dårlige salgene (feks. 15% på endel varer). Idiotisk. Skal man kjøre Black Friday må man gjøre det ordentlig!

Men når jeg uansett måtte en tur ned til byen på denne svarte fredagen, så måtte jeg jo se om Outland hadde noen gode tilbud. De hadde reklamert på FaceBook om tilbud på lesestoff med ordet "Black" i seg, noe som var et veldig smalt og dårlig tilbud. Kanskje de hadde mer likevel om man først stakk nesa inn i butikken? Det hadde de. Riktignok ikke mye, eller sånn superduper tilbud man kunne håpet på, men tilbud som var gode nok til at vi lot oss friste.

Dette er hva vi kjøpte (pluss noen julegaver som ikke blir vist frem her, selvsagt):

Nydelige utgaver av klassikere fra Canterbury Classics. 25% off.

Harbour, veldig godt og lite spill fra TMG. 25% off.
Det ble brukt litt penger på Outland, men julegaver må kjøpes og bøkene har jeg siklet på lenge. Noe må man vel kunne unne seg, når en har fått låne masse penger?

torsdag 19. november 2015

Trippelstress

I dag stresser jeg. Altfor mye. Jeg tror blodtrykket mitt har vært veldig høyt store deler av dagen.

Jeg kom meg endelig til legen i dag. Sånn cirka tre måneder eller noe for sent. Med hjertet i halsen, og angsten på fullt nivå (legeskrekk). Legen var streng og oppgitt. Hun kunne ikke hjelpe meg med sykemelding for tiden som har vært, siden hun hverken kjenner meg eller situasjonen min. Jeg har tross alt aldri møtt henne før. Men hun var også oppgitt over at jeg ikke får, eller har fått, den hjelpen jeg trenger. Som hun sa så er det ikke noe vits i å bare gå sykmeldt uten å få noe hjelp for å komme seg tilbake. Hun lurte på hvorfor jeg ikke var i noe behandling hos psykolog, men det er jo ingen osykologtjenester som vil hjelpe meg. Jeg fikk iallefall sykemelding for tiden fremover, samt en legeattest til skolen om at jeg er (p)syk. Hun ville følge opp saken og prøve å hjelpe meg, både med å rydde opp i tiden som har gått og fremover. Så jeg må tilbake for en ny legetime etter eksamensstresset er ferdig.

Da jeg leverte legeattesten på skolen fikk jeg beskjed om at jeg måtte ha mini-praksis allerede imorgen, da det var siste mulighet. Jeg skulle visstnok ha fått beskjed om dette tidligere, noe jeg ikke har. Que: stressmoment nummer to. Mini-praksis er tre timer praksis i et av HiOA sine biblioteker. Jeg føler meg ikke godt nok forberedt til en slik praksis. Ikke nok med at jeg må ha mini-praksis imorgen, men jeg må ha det helt ute på Kjeller (Lillestrøm). Jeg har absolutt ikke noe imot å ha praksis der ute, men det er bare såvidt man kanskje rekker tilbake til skolen til neste time. Normalt sett ville ikke det vært noe problem, men når neste time innebærer obligatorisk fremføring av et arbeidskrav (også siste mulighet) blir det veldig stressende. Jeg må ha muntlig fremføring av en oppgave imorgen. Jeg hater sånn. Fremføring, foran folk. Æsj. Men gudskjelov er det ikke snakk om noen stor gruppe. Jeg bare er så langt fra trygg på stoffet jeg skal legge frem. Jeg kan ikke dette godt nok, rett og slett. Imorgen skal jeg med andre ord ha to utrolig skumle, angstfremkallende obligatoriske skoleting på en og samme dag, med stress for å rekke begge to. Stress, stress, stress!

Jeg er for tiden i kontakt med NAV for å søke om AAP, da jeg har vært sykmeldt fra jobben min (30%-stilling) siden begynnelsen av mai. De er gudskjelov snille så langt, og har ikke noe imot at Anders snakker for meg på telefonen (telefonskrekk). Men til uka så må jeg på møte hos dem! Det har jeg hørt at er veldig skummelt. Og jeg aner ikke hvordan jeg skal oppføre meg i et sånt møte for å få den hjelpen jeg trenger.

Trenger jeg å nevne at eksamen som lusker rett rundt hjørnet stresser livskiten ut av meg også? Jeg har altfor mye fravær og har lest og jobbet altfor lite med pensum. Hjelp! Men eksamen er lenge til enda. Først må jeg jo overleve morgendagen...

2. semester

Jeg begynner å bli klar for andre semester allerede nå. Det er igjen tre uker av dette semesteret, men jeg kan ikke vente til neste semester. Jeg tror det blir et mye morsommere halvår enn det som har vært nå. Fordi vi skal jobbe mye med, og lese mye, barnelitteratur! Anne Cath. Vestly, Alf Prøysen, Ingvar Ambjørnsen, R. L. Stine og mye annet. Både hele bøker, utdrag og korttekster. Det blir gøy!

Lesehaugen for neste semester.
Jeg har fått kjøpt inn nesten alt (mangler muligens en bok) pensum til neste semester. Brukt, for en billig penge. Tre bøker og fem kompendium, veldig pene - kun den ene er det brukt markeringspenn i, for kun 1100 kroner. Det er ikke verst. Og så har jeg kjøpt en av barnebøkene tidligere i høst på loppemarked til en slikk og ingenting.

I dag fikk jeg dessuten endelig praksisplass. De tre stedene jeg hadde satt opp på ønskeliste var dessverre ikke ledige, så jeg ble spurt forrige uke om jeg hadde noen andre ønsker. Og der fikk jeg gudskjelov plass. Praksisperioden er de fem første ukene av 2016, og denne perioden skal jeg bo på Lillehammer hos mamma og pappa. Det blir rart å være så lenge hjemme på besøk, og borte fra Oslo, samboeren og pusene mine, men det går sikkert fint.

Nå gjenstår det bare en mini-praksis, en skoleeksamen og en hjemmeeksamen før jeg kan ta juleferie og glede meg til ny start neste år.

søndag 15. november 2015

Fine ting på en søndag

  •     Sove lenge i verdens beste seng.
  •     The Big Bang Theory.
  •     Nybakt rundstykke med hjemmelaget plommesyltetøy til frokost.
  •     God kaffe.
  •     Smågodt.
  •     Venninnebesøk.
  •     Klem.
  •     God langtidskokt søndagsmiddag som smakte
    som hjemme (mammas oppskrift).
  •     God film:
  •      The Hunger Games: Catching Fire.
  •     Pledd.
  •     Armkrok.
  •     Massasje og hodekos.
  •     Mer smågodt!
  •     Brettspilling med Anders :
  •     Ticket to Ride: Nordic Countries.
  •     Metro.
  •     Kingdom Builder.
  •     JEG VANT ALLE TRE SPILLENE!
  •     God te.
  •     Lese litt på senga før sovetid.

"Gjemmeskole"

Jeg har slitt veldig med oppmøte på skolen i høst. Dette er ikke akkurat uvanlig for meg, men typisk meg er jo tross alt å droppe ut av skolen ganske fort grunnet mistrivsel og at jeg ikke får noe sosialt nettverk som binder meg til skolen. I år har jeg en utrolig fin og god vennegjeng på skolen; nærmere ti utrolig koselige jenter har jeg blitt kjent med og prøver så godt jeg kan å dele hverdagen med. Og jeg trives i tillegg veldig godt med fagene, eller studiet, jeg har valgt. Jeg føler jeg har funnet ut hvor jeg skal være.

På sofaen under et døgningsforsøk der jeg så
forelesning på TV-en.
Likevel sliter jeg altså mye med oppmøte. Dette er mye grunnet uroligheter hjemme, med økonomiske problemer og annet tull. Det er vanskelig å fungere i hverdagen når hodet er periodevis kun et svart hull og andre ganger en gigantisk storm av tanker. For hver dag jeg ikke klarer å gjøre "lekser" (forberede meg til forelesning) blir det vanskeligere å møte opp på skolen. For hver dag jeg ikke møter opp på skolen blir det veldig mye vanskeligere å møte opp. Jeg føler meg utafor, jeg føler at folk dømmer meg for fraværet mitt og jeg føler jeg ikke fortjener skoleplassen siden jeg gjør så lite. Jeg føler sterk angst for å møte opp etter fravær. Alt dette øker depresjonsfølelsene; jeg synker dypere ned i det svarte hullet - og samtidig dypere ned i den trygge, gode og varme senga mi.

Forelesning på senga en søndagsettermiddag.
Det nærmer seg eksamen nå. Det er skummelt. I fjor, da jeg forsøkte å studere spesialpedagogikk, droppet jeg ut lenge før eksamensstresset kunne ta meg. I fjor tok arbeidskravstresset meg. I år har jeg levert begge arbeidskravene, og så langt fått bestått på det ene (det andre blir forhåpentligvis godkjent til uken). Jeg har kommet mye lenger enn i fjor, og ønsker virkelig å komme lenger.

Siden både angsten og depresjonen (eller reguleringsproblemene/svart-hvitt-tankegangen) - og dermed fraværet mitt - er grunnet i Asperger-diagnosen min, har jeg nå fått tilgang til opptak av alle forelesningene vi har hatt i høst. Jeg har mye å ta igjen, men forhåpentligvis får jeg iallefall tatt igjen litt av det, og får et godt nok grunnlag til eksamen. Jeg vet det er mulig å få tilrettelegging når man har behov for det, men jeg aner ikke hvordan hjelp man kan få, eller hva jeg eventuelt kunne hatt nytte av i tillegg til dette jeg nå har fått.

Og hva er vel bedre enn å ligge i verdens beste seng, drikke god kaffe, spise smågodt og se på forelesning om folkebibliotek på en søndagsettermiddag? Bedre enn å hutre seg ut i høstkulden for å komme seg på skolen iallefall, selv om jeg helst skulle klart det istede!

lørdag 14. november 2015

Munchkinkveld med Munchkinmannen

I går hadde vi satt av hele dagen og kvelden til spilling. Med ett tema, en spillfranchise og en mann som er helt gal etter disse spillene. Grunnen til denne spesielle dagen var enkel: det er kun oss tre av Outland-gjengen som liker å spille Munchkin, så da måtte vi få til en lekedate.Vi fikk besøk av Munchkinmannen halv fem, siden han sov litt vel lenge og måtte bytte dekk på bilen før han kunne komme. Med seg hadde han en bag full av spill, spilleffekter (terninger mm.) og morosaker (bokmerker mm.). Det ble en liten show-and-tell-stund med litt innebygd sikling, før vi begynte å spille.

Vi prøvde flere forskjellige Munchkin-spill (the good old kind) med varierte expansions iblandet, vi spilte en omgang Munchkin Quest med expansion og to runder med Loot Letter (Munchkin-versjonen av Love Letter). Det ble vel iallefall åtte timer med variert Munchkin-spilling. (Vi avsluttet riktignok spilldagen vår med noe som slettes ikke var Munchkin-relatert, men klokka var forlengst passert midnatt så vi lot det gå.)

Det ble en artig dag. Det var gøy å få prøvd Munchkin Quest igjen, og endelig få fullført det for første gang! Og jeg vant både Munchkin Quest og de to omgangene med Loot Letter.

torsdag 5. november 2015

Party, party!

Dette blir en veldig kjapp oppdatering med fokus på fest og moro!

Forrige helg feiret jeg bursdagen min med hele 13 finfine venner! Kan ikke huske å ha hatt så mange venner noen gang, annet enn på barneskolen da hele klassen var regnet som venner. Så herlig å kunne invitere så mange koselige, snille, søte mennesker, og så kommer de på besøk også, bare for å feire bursdagen min. Følte meg veldig heldig denne dagen! Og ikke nok med at de herlige menneskene kom på besøk, men de hadde med supre gaver! Fikk brettspill, Lego, parfyme, klær, sjokolade og filmer på blu-ray. What more could a girl want? Svaret er vel brettspilling og kake, som det også var mer enn nok av på dagen. Herlig herlig!
The making of Blue velvet brownie Oreo cheese cake.
31 år ung!

Spilte mange gode spill. Nederst i høyre var en gave.

Oktober ble avsluttet med en kjempefin Halloween-fest hos Stine. Jeg hadde gruet meg litt til utkledningsdelen, og trodde aldri at jeg kom til å få det til, men endte opp med å bli meget fornøyd med min utgave av Sally fra The Nightmare Before Christmas. Også her var det kaker og brettspilling, men i tillegg var det spooky pynt, utkledning og alkoholinntak. Og nye folk; noen jeg har møtt en gang før og andre jeg aldri har møtt før. Koselig med nye folk, enda koseligere med fine venner fra klassen!
Anders måtte hjelpe meg å sy for at vi skulle rekke å bli ferdige.
Tester parykken. Alt kler den smukke!

Sally fra The Nightmare Before Christmas.

Freaky edit.

Etter begge disse to lørdagene lå jeg og sov absolutt hele dagen derpå, samt til langt utpå dagen på mandagen. Jeg blir tydeligvis rimelig utslitt og utslått av å være så sosial.