fredag 11. september 2015

Oslo Kulturnatt 2015

Veldig folksomt overalt på Matstreif.
Oslo Kulturnatt er et kjempefint arrangement, eller festival som de selv kaller det. Tidligere år har jeg vært på gåtur i kloakken (kloakk opp til lårene), hørt på musikkinstallasjon i kloakkanlegget på Ekeberg, sett på alle mulige våpen på lageret til Forsvarsmuseet - og holdt i et ekte vikingsverd, stekt pinnebrød med Frelsesarmeen og selvsagt sett fantastisk fint fyrverkeri som avslutning på en fin dag.

I år ble det en rimelig rolig Kulturnatt. Rett og slett fordi vi ikke fant så mye spennende vi ville på. Men litt ble det.

Først tok vi (selvsagt) turen til Matstreif - for middag og smaksprøver. Kjøpte først (som vanlig) middagstallerken fra Stange, med mye god kylling i forskjellige former. Veldig mett allerede etter denne middagen gikk vi videre for å titte og smake på alt det spennende som er å finne på denne matfestivalen. Kjøpte oss etterhvert også hver vår veldig dyre lapp/svele (40 kroner stykket), med forskjellig spennende syltetøy (dessverre hadde de ikke rabarbasyltetøy i år) å ha på, samt noe rar flytende brunost-liknende greie. Det har blitt et fast innslag for oss i løpet av de tre årene vi har vært her; de lappene er verdt både prisen og køståingen. Vi delte også en kule-is med fantastisk god kanel-is, samt fire biter hjemmelagd konfekt.

Jeg smakte ikke på Elgbab, men har lyst.

Så mye godt å velge mellom!

Utrolig god kanel-is.

Det var kjempemasse godt å smake på, alskens spekemat, spennende oster, pølser og annen kjøttmat, eplemost fra norske epler, gode nypoteter og gulrøtter. Så mye sterke smaker, men så godt da gitt! Ble veldig mette etterhvert, igjen og igjen faktisk.

Koser oss på Veterantrikken.
Noe av det første vi endte opp med å kjøpe for å ha med oss hjem var 14 brusflasker fra Oskar Sylte. Og dette skulle vi drasse rundt på hele dagen!  Vi kjøpte flere poser poteter, gulrøtter, neper av forskjellige slag, blomkål, plommer og masse forskjellig spekemat. Skal tilbake for å kjøpe mer imorgen.

Etter et par timer på Matstreif tok vi turen videre. Med Veterantrikken til Sporveismuseet. Kjempesøt gammel trikk, som går i "rute" lørdager og søndager i sommerhalvåret. Her kom det også inn ei dame og delte ut gratis islandsk sjokolade til alle reisende. Det var gøy å endelig få besøkt Sporveismuseet, etter 11 år i byen. Jeg har tatt turen innom rimelig mange museer i byen gjennom de siste årenes Kulturnetter og Turist i egen by-dager, men dette var første besøk i Vognhall 5. Var med på omvisning, og gikk så rundt litt alene. Fikk se igjen de gode, gamle, røde t-banevognene som jeg husker jeg likte mye bedre enn de nye "upersonlige og åpne" t-banevognene som kom for noen år siden.

Etter dette dro vi hjem igjen. Vi kunne dratt på mer, kanskje fått en gratis svele hos Frelsesarmeen og sett fyrverkeri til slutt, men jeg må prøve å ta det litt med ro og ikke stresse for mye. Det var en bra dag iallefall. Jeg fikk til og med hilse på en søt liten hund som ga meg stort smask på nesa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar