fredag 17. april 2015

Tannpine og første tannlegetime

Onsdag forrige uke begynte jeg å få vondt i kjeften. Visdomstanna jeg har hatt på vei ut i noen år begynte å lage bøll. Det begynte med hevelse og ømhet i tannkjøttet. På natta var det vanskelig å sove, og jeg våknet flere ganger på grunn av smerte. Dagen etter gjorde det bare vondt, vondt, vondt. Jeg orket ikke å gjøre noe som helst, og bare håpet at tannpinen skulle gi seg. Problemet var at jeg skulle få storfint besøk fra Lillehammer på fredagen, og hadde egentlig litt å gjøre før den tid. Det ble ignorert fordi smertene tok overhånd.

Fredagen kom og ting var ikke blitt noe bedre. Jeg endte med å dette litt ned siden jeg ikke engang orket å komme meg i dusjen eller rydde ordentlig opp før jeg fikk besøk. Men besøket kom og stemningen ble bedre, og etterhvert som jeg fikk både Paracet og alkohol i kroppen ble smertene mer eller mindre borte. Helgen med bestevenninna mi på besøk gikk egentlig rimelig bra, takket være store mengder Paracet, Ibux og alkohol. Tannpinen hadde gått fra å være hevelse og ømt, til å være et konstant vondt press i kjeven rundt tanna/tennene. Og jeg klarte ikke lenger å åpne munnen, noe som gikk ut over snakking (mumlet mye) og spising.

Etter å ha sett at tilstanden bare forverret seg i løpet av få dager, og ikke gikk over slik tilfellet var sist visdomstanna drev å vokste seg frem, ble det rimelig klart at jeg måtte til tannlegen. Tannlege. Jeg har en voldsom tannlegeskrekk (og legeskrekk, og psykologskrekk, og skrekk for alle slike steder med noen form for lege). Jeg har ikke vært hos tannlegen siden det var gratis, jeg tror jeg var 19 sist gang. Med andre ord over 10 år siden sist. Greit nok så kunne jeg fremdeles vente og se om smertene ville gi seg, og bare ignorere det videre, men jeg visste at tanna måtte ut før eller senere uansett. Jeg kunne godta å gå til tannlegen om jeg ble lovet narkose under selve behandlingen.

Mandag denne uken ble brukt til ignorering, men Anders gjorde litt research. Tirsdag ignorerte jeg videre, men Anders bestilte time til meg hos Oslo Tannlegesenter. Onsdag ignorerte jeg videre. Torsdag prøvde jeg å ignorere videre, men da hadde jeg tannlegetime på ettermiddagen. I løpet av disse dagene har selvsagt smertene avtatt mer eller mindre helt, og jeg kan igjen åpne kjeven tilnærmet som normalt. Kanskje jeg kunne klart å utsette tannlegebesøket ytterligere, men jeg hadde brukt flere dager på å forberede meg mentalt på å klare det, så her var det bare å sette seg i tannlegestolen uansett.

Tannlegetimen (bare undersøkelse) gikk greit. Hovedsaklig så ble det tatt masse bilder av tennene mine, og tannlegen tittet kjapt inni munnen og. Hun maste selvfølgelig på tanntråd, og vann fremfor brus og så videre. Hun skjønte at jeg hadde vanskeligheter for bruk av tanntråd og liknende da jeg nevnte Asperger syndrom (problemer med motorikk) og informerte om at jeg kunne få dekket mye av behandlingen av Helfo grunnet dette.

Til undersøkelsen... Etter panorama-bilde av kjeven min fikk jeg se at jeg kun har en visdomstann, så når denne ene er trekt slipper jeg å noensinne tenke på visdomstenner! Jeg har alltid fått høre at jeg har veldig dårlige tenner, og hvert år hos skoletannlegen hadde jeg mange hull. Men denne tannlegen kunne fortelle meg at jeg har sterke og fine tenner som ikke så lett får hull! Hun så lett en tann som hadde hull, og som antakeligvis må rotfylles. Og etter å ha sett nøye etter fant hun et lite hull til. Ellers var tennene mine bra. Ikke verst etter over ti år med ignorering av tannhelse (jeg har aldri vært flink til å pusse tenner, og kan gå mange dager uten å røre tannbørsta, tanntråd klarer jeg ikke å bruke, tannpirker bruker jeg ytterst sjeldent, munnskyll har jeg nettopp begynt å bruke, men har aldri brukt det før).

Når jeg skal til tannlegen for selve behandlingen vet jeg ikke enda. Neste mulighet hvor anestesi-legen er hos denne tannlegen var fullbooket. Og så langt så hadde de ikke fått avtalt ny dag med anestesi-legen før langt uti mai (21. eller noe), men de håpet å få til en dag i starten av mai også. Nå som jeg ikke lenger går på store doser smertestillende lenger, så går det fint for meg å vente. Jeg må uansett også til fastlegen min for å få en bekreftelse til Helfo om at jeg skal ha dekket endel av tannlegeutgiftene mine på grunn av AS. Jeg gruer meg ikke så mye lenger siden jeg skal ha narkose, og vet at det ikke er så mye som må gjøres. Smertene etterpå overlever jeg greit, det finnes jo så mange fine smertestillende midler.

mandag 6. april 2015

Ut på tur, aldri sur.

Endelig har jeg kommet meg ut på noen små gåturer. Det var virkelig på tide merket jeg på kondisen min på vei oppover bakkene mot Ekeberg! Påsken er jo en fin tid for å komme seg litt ut, enten til fots eller på ski. Jeg valgte til fots... Min første gåtur ble alene på vei fra jobb til å besøke Anders, mens på den andre turen fikk jeg selskap av Anders. Og siden det var påske så måtte vi ha med Kvikk Lunsj på turen.
Gåtur fra Grønland og opp til Karlsrud,
forbi Ekebergrestauranten og gjennom Ekeberg skulpturpark.
Nydelig vårvær og varmt og godt.
Gåtur rundt Sognsvann med Anders.
Påske = Kvikk Lunsj, selv om turen var bare 5 km lang.
Grå himmel i dag, men ble en grei tur likevel.

fredag 3. april 2015

Søknad på skole til høsten

Da har jeg sendt inn søknad på skoleplass til høsten! Jeg kunne ikke stole på bare et valg, og har derfor lagt inn fem. Jeg tror jeg kommer inn på førstevalg, uansett hvilket av ønskene jeg ender opp med å sette øverst. Jeg antar at rekkefølgen blir stående slik den er. 


Noen som har erfaring med radiograf-utdanning eller radiograf-yrket? Jeg vil gjerne ha så mye informasjon og meninger om dette som jeg kan få før jeg eventuelt begynner på det til høsten. Vet du kanskje om noen som  tar utdanningen nå, eller som nylig har fullført den?

Skjærtorsdagsspilling

Endelig en hel dag med spilling igjen! Med mange bra folk på besøk, god stemning, morsomme spill, påskegodteri og junk-food ble dagen absolutt vellykket. I motsetning til forrige gang vi hadde masse folk over for spilling, så var det ingen diskusjoner eller sure miner denne gangen. Litt opphetet diskusjon ble det jo under samarbeidsspillet Shadows Over Camelot, men med sju spillere som skal samarbeide og har litt forskjellige strategier eller tankerekker så blir det gjerne sånn.

Vi startet dagen klokka 12 - eller nærmere halv ett ble den vel før første gjest kom - med et par runder med kortspillet Greed. Etterhvert kom det flere gjester, og vi spilte Puerto Rico og Revolution!. På det meste var vi åtte spillere og spilte Shadows Over Camelot. Så delte vi oss opp på to firemanns-spill, hvor jeg var med på en runde Goblins Inc. Etter dette begynte folk å finne veien hjemover, og det gjorde jeg og. Noen ble igjen hos Anders for å spille Castle Dice - et spill som så morsomt ut, men med så mange terninger ville jeg nok tapt grusomt, så det var like greit at jeg dro hjem. Den harde kjerne ble, etter hva jeg har blitt fortalt, sittende og spille til fem i natt!

Jeg er godt fornøyd med dagen, da jeg fikk lært to nye spill (Shadows... som vi vant takket være meg, og Revolution! som jeg vant), jeg vant to spill i tillegg til nevnte Revolution!, og fikk god og sterk kyllingkebab til middag som Anders spanderte. Jo, og jeg fikk egg og bacon til frokost - på senga selvsagt. Kan ikke klage på en sånn dag!

Påskemorgener krever god påskefrokost på senga.
Hadde kjøpt inn nok godteri iallefall. Men er flere dager med besøk i påsken.
Sjokolade!
Rich bitch! Spiller Greed og vil ha alle penga!
Rakk fem forskjellige spill i dag.
Pixie synes spilling er kjedelig, så hun tok seg en lur i godstolen.
Vertene for det hele.

onsdag 1. april 2015

God påske!

Jeg tenkte bare å kjapt ønske mine lesere en riktig fin påske. Håper dere koser seg med Kvikk Lunsj, egg og påskekrim. Eller til og med skiturer for dem av dere som er såpass vågale! Kos dere på hyttetur eller på The Gathering! (Jeg misunner dere...)

Jeg har tatt en aldri så liten påskeferie selv. Eller en helg midt i uken kan det vel også kalles, siden det kun er snakk om to dager. Det som minner mest om påske her er påskeegg og sjokolade. Jeg har fått stort fint påskeegg av Anders, med både masse godt godteri og morsomme leker i.

Stort rosa egg til meg, litt mindre blått egg til Anders.
Definitivt ikke meningen med "lyserosa til jente og lyseblått til gutt"!
(Egget til Anders var tyngre enn det til meg, tross at det var mindre.)

Lego!
Pop vinyl figure. Jeg har Gizmo fra før, så kult å få Spike.
Masse namnam import-godis.
Og litt surt smågodt.
Og så gravid blir man av å spise påskeegg!